Om

Ditte Møllegaard - Komplementær hormonterapeut

Ditte Møllegaard - Komplementær hormonterapeut

Jeg er uddannet Komplementær hormonterapeut ved Institut for Komplementær hormonterapi v/ Caroline Fibæk, Naturopath IBM. Derudover har jeg en baggrund som farmakonom og 11 års erfaring fra pharmaindustrien og fra apotek.

Hvorfor komplementær hormonterapeut?

Jeg har døjet med ondt i maven en stor del af min barndom og som teenager fik jeg acne, som bare ikke ville gå væk. Jeg prøvede mange ting, cremer, skrappe rensemidler osv, men det var faktisk først, da jeg begyndte at læse om uren hud og kostens betydning, at min interesse for sundhed og årsagsbehandling blev vagt. Mine venner kaldte mig helse-Else, fordi jeg altid skulle prøve noget ”sundt” af.

Senere i mit liv fandt jeg min kæreste og vi besluttede os for at forsøge at få et barn. Men vejen var ikke så ligetil og på trods af, at vi reelt ikke fejlede noget, så blev kampen mod infertilitet og ønsket om et barn en 7 årig plage med uttalige mislykkede forsøg, bristede håb og 3 spontane aborter. Midt i vores kamp, stødte jeg på Caroline Fibæk og hendes ”hormonkur”. At følge hormonkuren og lære, at der er så meget vi kan gøre for vores egne kroppe for at rette op på ubalancer og at symptomer, som vi måske slår hen, faktisk er vores krops måde at fortælle os vigtig viden, var for mig ”the missing link”. Jeg besluttede derfor, at hvis det nogensinde ville lykkes for os at få et barn, så ville jeg læse til Komplementær hormonterapeut.

Det her er min måde, at hjælpe andre på, uanset om du døjer med smerter, stofskifteudfordringer, søvnproblemer, stress, hudproblemer, fordøjelsesproblemer, udbrændthed, infertilitet m.m. så er det muligt at gøre rigtig meget selv med den rette næring, tilskud, motion, søvnoptimering m.m. kort sagt kan vi ved hjælp af en holistisk tilgang ofte bringe kroppen tilbage i balance, når blot vi giver den de rigtige redskaber.

Som komplementær hormonterapeut betragtes man som en del af den alternative verden. Men for mig er der ikke noget alternativt i at have et holistisk syn på hvert enkelt menneske. Der er ikke noget alternativt i, at kroppen har brug for 7-9 timers søvn hver dag, at grøntsager og bær er mia. år sundere end hvidt brød eller at ingefær virker antiinflammatorisk.

Og hvordan ved jeg så at det virker? Fordi jeg efter 7 års kamp, fik min krop i balance og blev spontant gravid efter 3 cyklusser, og nu venter barn nr. 2. Fordi det at tage denne uddannelse blev min egen rejse gennem min krop og fordi det at kunne behandle rodårsagen til ubalancer i kroppen er blevet min store passion. Jeg ønsker at hjælpe andre og videreformidle den viden jeg har fået på uddannelsen.

Og nej vi er aldrig altid i perfekt balance – det er jeg heller ikke – men vi kan få redskaberne til at tyde og forstå vores krops signaler, så vi kan agere på dem og passe på os selv. Og det vil jeg gerne hjælpe dig med.